Uitreiking aan 100e kandidaat Kansrijk Beroep

100e kandidaat aan het werk via Kansrijk Beroep

Op donderdagmiddag 17 oktober is de 100e kandidaat van Kansrijk Beroep in het zonnetje gezet bij Chemiepark Delfzijl. Steffan de Hoop uit Musselkanaal is als 100e kandidaat in 2019 aan het werk gegaan via Kansrijk Beroep. Hij leert en werkt nu bij Avantium in Delfzijl. Steffan: “Het was 17 jaar geleden dat ik op school zat. Maar deze kans wilde ik niet laten schieten. Ik zit hier goed op mijn plek, nu en in de toekomst.”

Goede selectie en voorbereiding

Na meer dan 15 jaar retail was Steffan toe aan iets anders. “Ik zocht een duurzaam perspectief, een beter salaris en regelmatige tijden. Ik vond dit bij werken in de chemie. Dit traject zag ik als een unieke kans om op het Chemiepark binnen te komen. Nu ben ik bezig met de opleiding OperatorA en ben zeer gemotiveerd om ook Operator B te halen”. Richard Hovenga van Avantium: “Het beroep leer je pas echt op het werk zelf. Dat is niet makkelijk. Goede selectie en voorbereiding is daarom belangrijk. We hebben aan Steffan een goeie!”

Duurzame arbeidsplekken

In de bioraffinaderij op het Chemiepark Delfzijl verwerkt Avantium tweede generatie biomassa, zoals reststromen uit de landbouw of bosbouw, tot basisstoffen voor chemische producten, waaronder suikers voor de plantaardige plastic PEF. In januari zijn 12 mensen met een opleiding tot chemisch operator gestart. MF Uitzendbureau en Abiant verzorgden het opleidingstraject. Rosana Holscher MF Uitzendbureau: “We wilden graag iets betekenen voor mensen in deze regio en een kans bieden op duurzame arbeidsplekken. Avantium was meteen enthousiast. Mede dankzij de financiering uit het 1000-banenplan konden we dit nog beter opzetten”.

Samenwerken loont

Michel Dammer van Werk in Zicht/Kansrijkberoep vult aan: “Een geslaagde samenwerking. Natuurlijk kunnen ook andere bedrijven zich melden als zij gebruik willen maken van het potentieel uit dit opleidingstraject of zelf een opleidingstraject willen starten”.

Over Kansrijkberoep.nl

Bedrijven in de Provincie Groningen en Noord-Drenthe zoeken veel gemotiveerde medewerkers. Er zijn genoeg kansen, ook als je geen ervaring hebt. Bij Kansrijk Beroep volg je een opleiding met goede begeleiding en baangarantie. Ontdek waar je kansen liggen, kies je favoriete beroep(en) en meld je aan op www.kansrijkberoep.nl.

© Werk in Zicht 2024 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident