41 nieuwe scholingstrajecten in de bouw en techniek

Samenwerkingsverband Werk in Zicht heeft 41 nieuwe scholingstrajecten toegevoegd in de sector bouw en techniek. Ook zijn er 6 nieuwe opleiders. In totaal zijn er nu 64 trajecten beschikbaar en 13 opleiders gecontracteerd in de gehele arbeidsmarktregio. De trajecten leiden allemaal direct op naar werk óf schakelen voor op een Mbo-opleiding. Coaches en consulenten uit de hele regio kunnen nu kandidaten aanmelden voor deze trajecten.

Voorwaarden trajecten

Alle opleiders en scholingstrajecten moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. Dit borgt de kwaliteit van scholing en zorgt dat opleiden leidt naar werk. Er is bijvoorbeeld informatie opgenomen over de inhoudelijke eisen, werkkleding, certificaten en baangarantie.

De keuzecarrousel

Ook is het nu mogelijk om op 10 verschillende plekken in de regio een keuzecarrousel te volgen. Een  kandidaat volgt een keuzecarrousel als hij of zij wil ontdekken welk beroep een goede match is. Gedurende 1 tot 3 weken wordt kennis gemaakt met diverse beroepen zodat iemand een voorkeur kan ontdekken. De variatie is enorm wat betreft aanbod, sectoren, doelgroep en tijdsduur. Na het volgen van een keuzecarrousel stromen kandidaten sneller door naar een scholingstraject.

Opleiding aanbieden

Aanbieders van praktijkopleiders van specifieke beroepen in de bouw en techniek of andere kansrijke sectoren kunnen zich enkele keren per jaar aanmelden om hun opleiding aan te bieden via het 1000-banenplan. Dit doen wij via een Open House constructie. Meer informatie hierover is te vinden op www.1000banenplan.nl.

© Werk in Zicht 2024 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident