Informatiebijeenkomst voor werkgevers op donderdag 15 juni 2023

De krapte op de arbeidsmarkt is historisch groot en blijft naar verwachting de komende jaren erg groot. Ook in onze regio. Tegelijkertijd zijn er nog volop mensen, die graag willen werken, zonder (voldoende) werk. Hoe voorkom je dat jouw bedrijfsvoering en -ontwikkeling wordt belemmerd door personeelstekort? Hoe kun je ongezien arbeidspotentieel in zetten? Hoe kan goed werkgeverschap daaraan bijdragen? Laat je inspireren!

De krapte op de arbeidsmarkt: “Uitdagingen en oplossingen”

Je bent van harte uitgenodigd voor een interactieve informatiebijeenkomst over de krapte op de arbeidsmarkt en mee te denken over uitdagingen en oplossingen. Op donderdag 15 juni 2023 ben je van 12:00 tot 17:00 uur van harte welkom op de prachtige locatie van Coöperatie Graanrepubliek in Bad Nieuweschans, de Oude Remise/Graanrepubliek.

11:45 Inloop
12:00 We starten het programma met een lunch met heerlijke streekproducten van coöperatie de Graanrepubliek in hun monumentale locomotievenremise.  Meld je hiervoor aan en geef ook jouw eventuele dieetwensen door.
12:45 Inloop voor deelnemers die niet mee lunchen.
 13.00 Erich Wünker – wethouder gemeente Oldambt – opent deze informatiemiddag namens Werk in Zicht. Erich is tijdens dit event de dagvoorzitter en loodst je door het programma heen.
 13:10 Woord aan de gastheer Niels Grootenboer, algemeen directeur Coöperatie Graanrepubliek. Niels vertelt kort over het opzet en ontwikkelingen van Graanrepubliek.
 13:25 Erik Oosterveld is arbeidsmarktspecialist bij UWV. Erik geeft een beeld van de huidige schets en verwachte ontwikkelingen op de lokale arbeidsmarkt.
 14:00 Pauze
 14:30 Rob Hoogesteger, oprichter van Gewoon Anders Doen, vertelt samen met Ferniand Vos, directeur Duovorm, over het in dienst nemen en houden van mensen die extra aandacht nodig hebben.
 15:00 Pedro van Helden, directeur Solvid Ondernemen, vertelt over zijn ervaring als werkgever en adviseur van ondernemers hoe je het verschil maakt door je als ondernemer en werkgever te onderscheiden.
 15:30 Afsluiting plenair gedeelte
 15:40 Gelegenheid om verder in gesprek te gaan met standhouders op de Informatiemarkt, een rondleiding te doen door de locomotievenremise van Graanrepubliek en te gaan netwerken met de andere aanwezigen onder het genot van een drankje en hapje.

 

Team werkgeversadviseurs van Werk in Zicht

De werkgeversadviseurs van Werk in Zicht helpen jouw bedrijf met het benutten van ongekend talent. We streven naar een inclusieve arbeidsmarkt en willen de komende jaren 20.000 inwoners een stap vooruit helpen in hun ontwikkeling. Samenwerken loont! Deze werkgeversadviseurs zullen onder andere bij een stand op de Informatiemarkt aan te spreken zijn.


Datum en tijd

  • Donderdag 15 juni, 12.00 – 17.00 uur

  • Inloop met lunch: 11:45 uur

  • Bij geen deelname aan de lunch: inloop programma vanaf 12.45 uur

Locatie

Oude Remise, Coöperatie Graanrepubliek
Oudezijl 1 Bad Nieuweschans

De locatie is heel goed met de trein bereikbaar, het treinstation van Bad Nieuweschans is op 2 minuten looptijd


Enthousiast geworden?

Meld je meteen aan met het formulier. Vergeet niet aan te geven of je wilt lunchen om 12:00 uur.

Graag tot ziens in Bad Nieuweschans op 15 juni!
Team werkgeversadviseurs van Werk in Zicht

Contact

Zoek en vind jouw persoonlijke WIZ-adviseur

Selecteer een regio en vervolgens een sector 1. Selecteer een regio en sector

Selecteer hier jouw WIZ-adviseur 2. Vind jouw WIZ-adviseur

Selecteer hier  jouw WIZ-adviseur

Vul het onderstaande formulier in om rechtsstreeks contact op te nemen met jouw WIZ-adviseur 3. Neem contact op via het formulier

Vul het onderstaande formulier in om rechtstreeks contact op te nemen met jouw WIZ-adviseur

Contactformulier

Vind jouw WIZ-adviseur
© Werk in Zicht 2024 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident