Mensen aan tafels in de kroeg

Baanborrels in de provincies Groningen en Drenthe groot succes, dankzij anderstaligen.

De baanborrels waren op 5 april 2022 op 6 verschillende locaties; Baflo, Roden, Assen, Zuidbroek, Delfzijl en Groningen. Bij de baanborrel kunnen werkzoekenden direct in gesprek met meerdere horecaondernemers. Het CV laten zien is niet meer van deze tijd. Het gesprek bepaalt of er een match is.

Op horecagroningen.nl staan meer dan 200 vacatures! De arbeidsmarkt is erg krap en dat maakt het lastig werkzoekenden te vinden voor de vele vacatures. Voor dit event hadden zich 107 werkzoekenden aangemeld voor de 6 baanborrels.

Tot onze verrassing zijn er uiteindelijk 200 werkzoekenden op het event afgekomen. Een deel van deze mensen sprak geen Nederlands. Gelukkig staan de horecaondernemers tegenwoordig open voor anderstaligen. Dat geeft daarmee ook kansen voor Oekraïense vluchtelingen die ook het event hebben bezocht. Inmiddels zijn er al vele vervolgafspraken en meeloopdagen gepland en inmiddels hebben de eersten al een baan.

De organisatie, werkgevers en werkzoekenden kijken positief terug op het event. Toch is er nog flink wat werk aan de winkel. Hoe gaan we er voor zorgen dat we meer mensen interesseren voor de horeca nu er steeds meer horecazaken bijkomen? In de huidige arbeidsmarkt wordt dat de komende jaren de grootste uitdaging.

© Werk in Zicht 2022 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident