Mensen aan tafels in de kroeg

Baanborrels in de provincies Groningen en Drenthe groot succes, dankzij anderstaligen.

De baanborrels waren op 5 april 2022 op 6 verschillende locaties; Baflo, Roden, Assen, Zuidbroek, Delfzijl en Groningen. Bij de baanborrel kunnen werkzoekenden direct in gesprek met meerdere horecaondernemers. Het CV laten zien is niet meer van deze tijd. Het gesprek bepaalt of er een match is.

6 Baanborrels

Op horecagroningen.nl staan meer dan 200 vacatures! De arbeidsmarkt is erg krap en dat maakt het lastig werkzoekenden te vinden voor de vele vacatures. Voor dit event hadden zich 107 werkzoekenden aangemeld voor de 6 baanborrels.

Oekraïense vluchtelingen

Tot onze verrassing zijn er uiteindelijk 200 werkzoekenden op het event afgekomen. Een deel van deze mensen sprak geen Nederlands. Gelukkig staan de horecaondernemers tegenwoordig open voor anderstaligen. Dat geeft daarmee ook kansen voor Oekraïense vluchtelingen die ook het event hebben bezocht. Inmiddels zijn er al vele vervolgafspraken en meeloopdagen gepland en inmiddels hebben de eersten al een baan.

Meer interesse voor de horeca

De organisatie, werkgevers en werkzoekenden kijken positief terug op het event. Toch is er nog flink wat werk aan de winkel. Hoe gaan we er voor zorgen dat we meer mensen interesseren voor de horeca nu er steeds meer horecazaken bijkomen? In de huidige arbeidsmarkt wordt dat de komende jaren de grootste uitdaging.

Join the Family

De BaanBorrels zijn een initiatief van Join the Family, een samenwerking tussen Werk in Zicht, UWV, Gemeenten, Noorderpoort, Horecagroningen.nl, Generation Hospitality en KHN.

© Werk in Zicht 2024 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident