Doemiddag een succes: ’Dit moeten we vaker doen!’

Donderdag 7 april begint de dag met grijze wolken en af en toe een bui. Spannende momenten voor May-Ann Steneker, werkgeversadviseur en organisator van de Doemiddag. Gelukkig klaarde het op. De voorbereidingen kunnen zowel binnen op het Talentperron als buiten op het Harm Buiterplein doorgaan.

Een voorproefje van het echte werk

Tientallen mensen hebben zich aangemeld voor de eerste Doemiddag. Werkzoekenden, jongeren, statushouders en werkenden hebben interesse in een praktische kennismaking met techniek, bouw en groen. De opkomst is 75% van het aantal aanmeldingen. De meeste komen uit Groningen en directe omgeving.

Een tiental werkgevers en opleiders staat de bezoekers enthousiast te woord. Met kleine praktische opdrachten kunnen bezoekers een voorproefje krijgen van het echte werk. Dat valt in de smaak. Bezoekers en werkgevers nemen uitgebreid de tijd voor hun kennismaking. Opvallend is dat veel bezoekers een kijkje nemen bij zowel techniek, bouw en groen.

Foto Doemiddag 2022

Vervolgafspraken en aanmeldingen voor opleiding

Aan het einde van de middag zijn er veel namen genoteerd en vervolgafspraken gemaakt. Voor sommige bezoekers betekent dat meteen een sollicitatie of een aanmelding voor een opleiding. Voor anderen is de Doemiddag aanleiding om zich aan te melden voor een keuzecarrousel of voorschakeltraject of een adviesgesprek.

Een informatief verhaal in het Dagblad van het Noorden, vrijdag 8 april, illustreert de ervaring van bezoekers Sabina (34) en Dolf (58). Beide op zoek naar een volgende stap in hun loopbaan, maar elk vanuit een totaal andere situatie. Beide zijn enthousiast over de gesprekken, de informatie en korte werkervaring die ze kunnen opdoen. Zij zijn niet de enigen.

Aandacht van mens tot mens

Werkgevers, opleiders, werkcoaches en organisatie zijn eveneens positief over deze Doemiddag. “Dit moeten we vaker doen!”, is te horen. Het is een evenement dat helemaal past in deze tijd waarin meer oog is voor de mens, motivatie en talent. Het persoonlijk gesprek, aandacht van mens tot mens is terug op de agenda. Wat dat betreft is ook de locatie, Talentperron, meer dan goed gekozen.

© Werk in Zicht 2024 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident