Uitreiking praktijkverklaring bij de Koffieleut in Bedum

Drie praktijkverklaringen uitgereikt bij de Koffieleut

Op vrijdag 8 juli heeft Werk in Zicht samen met het Alfa-college drie praktijkverklaringen uitgereikt bij de Koffieleut in Bedum. Deze werden uitgereikt aan Nienke Schollema, Angelique Schuuring en Arnoud Krijgsheld. Drie jonge mensen met een beperking die hebben geleerd om in de horeca te werken. De praktijkverklaring is een prachtige waardering voor hun werk. Praktijkleren is een initiatief van Werk in Zicht samen met Alfa-college, Drenthe College, Noorderpoort, Terra en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Erkenning voor de deelnemer

Ongeveer 20% van de beroepsbevolking heeft geen startkwalificatie en staat daardoor aan de zijlijn. Praktijkleren is ontstaan om het groeiende tekort op de arbeidsmarkt op te vangen. Werk in Zicht zet zich samen met het mbo en SBB in voor een inclusieve arbeidsmarkt waarin iedereen zijn kwaliteiten kan laten zien. Praktijkverklaringen zijn enerzijds een waardering voor deelnemers die (nog) niet in staat zijn regulier onderwijs te volgen maar kan voor een aantal kandidaten anderzijds stimulerend werken om (delen van) een opleiding te gaan volgen.

De Koffieleut

De Koffieleut is een koffie- en theeschenkerij en cadeautjeszaak gerund door mensen met een hulpvraag. Onder begeleiding bedienen zij de klanten, bakken taarten, bereiden lunches, doen kassawerkzaamheden en helpen om eten voor te bereiden in de keuken. Arnoud: ‘Ik wil hier graag zo lang mogelijk blijven werken, want het is hier heel erg leuk en de sfeer is fantastisch. Het allerliefste help ik klanten in de winkel’. De Koffieleut is onderdeel van zorgorganisatie De Golden Raand. Bij verschillende locaties van De Golden Raand lopen ook studenten stage van de opleiding Maatschappelijke Zorg van het Alfa-college en Noorderpoort. Een unieke en mooie samenwerking, die bijdraagt aan een prachtige interactie tussen jonge mensen.

Aan de slag met praktijkleren

Wanneer je als werkgever, werknemer of werkzoekende enthousiast bent geworden, kan er contact opgenomen worden via de website www.werkinzicht.nl/praktijkleren of via praktijkleren@werkinzicht.nl De arbeidsmarktregio Werk in Zicht coördineert dit project. UWV en gemeenten werken hierin nauw samen met mbo en SBB.

© Werk in Zicht 2024 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident