Vier mannen staan naast elkaar en kijken lachend in de camera. Zij houden een award en een taart in de handen.

Gemeente Eemsdelta reikt SROI Award uit aan Hesco Bouw

22 februari 2023

Hesco Bouw uit Stadskanaal heeft vandaag de Social Return on Investment (SROI) Award ontvangen.

Met de SROI Award wil de gemeente Hesco Bouw bedanken voor de manier waarop het bedrijf invulling heeft gegeven aan het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In dit geval bij de bouw van het nieuwe Kindcentrum Noord aan de Waddenweg in Delfzijl. Hesco Bouw ontving de award uit handen van wethouder Jan Menninga.

Sociaal ondernemerschap hoog in het vaandel

Wethouder Jan Menninga: “Sociaal ondernemen staat bij Hesco Bouw hoog in het vaandel. Het bedrijf heeft laten zien dat het naast het bouwen van mooie nieuwe kindcentra in onze gemeente, ook maximaal wil inzetten voor maatschappelijke doelen. Door werk(ervarings)plekken te creëren, geven zij inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kans op werk en daarmee toekomstperspectief. Ook heeft Hesco Bouw meer SROI-inspanningen verricht dan het bedrijf volgens contract verplicht is. Daarbij heeft het bedrijf vooral de nadruk gelegd op intensieve begeleiding van inwoners, met mooie resultaten tot gevolg.”

Toekomstperspectief bieden

De SROI award is ontstaan om opdrachtnemers van de gemeente te waarderen voor de manier waarop ze de Social Return On Investment verplichting invullen. De gemeente wil inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt toekomstperspectief bieden. In het inkoopbeleid van gemeente Eemsdelta is SROI een eis voor bedrijven of organisaties die willen aanbesteden.

Samenwerking met diverse partijen

De uitreiking van de SROI Award is mogelijk gemaakt door samenwerking tussen de gemeente Eemsdelta, SSPB Praktijkcentrum Bouw en Werk in Zicht. Werk in Zicht is het samenwerkingsverband van gemeenten, UWV en Sociale Werkvoorziening in Groningen en Noord-Drenthe. Zij werken aan een arbeidsmarkt die voor iedereen toegankelijk is.

© Werk in Zicht 2024 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident