De landelijke Duitse zender ZDF bezocht WIZ-project De Harde Leerschool in Musselkanaal vanwege hun leerprogramma voor kansarme jongeren. Verslaggever Lars Kauffman trainde twee dagen mee met de mannen.

Intensief programma

In De Harde Leerschool leren circa 25 jongeren om vertrouwen en respect te krijgen in elkaar en in zichzelf. Daarvoor volgen ze een intensief, fysiek en mentaal programma. Rugby speelt daarbij de hoofdrol. Het programma tackelt problemen die jongeren hebben. Bijvoorbeeld met gedrag, werkloosheid, criminaliteit en autoriteit. De jongere leert zelf verantwoordelijkheid te nemen en wordt voorbereid op werk of een (vervolg)opleiding waarbij zijn potentieel wordt benut. De leerschool stoomt de deelnemers klaar voor werk of een opleiding via de sportrugby. En dat alles door gedurende circa twee maanden, drie dagen per week aan de slag te gaan.

Samenwerken loont

De Harde Leerschool toont aan dat samenwerken loont in onze arbeidsmarktregio! ZDF heeft twee dagen gefilmd bij vv SETA in Musselkanaal en het resultaat mag er zijn. Bekijk het op hun website ZDF. Meer weten over De Harde Leerschool? Bezoek hun website.