groep mensen tijdens het nieuwe solliciteren

Het Nieuwe Solliciteren – Het solliciteren van de toekomst?

Op 17 oktober 2019 was het Harm Buiterplein in Groningen de locatie van het netwerkevent “Het Nieuwe Solliciteren”. Tijdens dit event stonden de werkzoekenden centraal. Cv’s bleven thuis. Met behulp van oplichtende badges werden werkzoekenden en werkgevers op een unieke wijze met elkaar gematcht.

Badges die oplichten

Het is de eerste keer dat een dergelijk evenement in Groningen wordt georganiseerd. Margot Banus, senior adviseurs Werk in Zicht: “Dit experiment heeft voor ons ontzettend goed uitgepakt. Het duurde niet lang voordat de eerste badges oplichtten. Je zag een soort schrikreactie, gevolgd door een brede lach bij beide partijen. Zo begin je een gesprek met hele andere energie dan dat je een ‘echt’ sollicitatiegesprek zou hebben.”

Matchen op competenties

Tijdens het event gingen werkzoekenden met een zak vol afspraken naar huis. “Dit kan het wel eens helemaal voor mij zijn”, geeft een stralende Anna aan. “Mijn cv matcht namelijk helemaal niet met wat ik wil. Ik heb een doel waar ik naar toe wil, maar nog niet de juiste ervaring. Tijdens dit event kon ik mijn enthousiasme laten zien en mijn competenties direct toelichten. Ik heb al een afspraak staan om hier volgende week verder over te praten.”

Uit je comfortzone

“In deze krappe arbeidsmarkt moeten we kritisch kijken naar onze manier van personeel zoeken. Werkgevers willen echt wel verder kijken dan een brief en cv, maar we zijn gewend geraakt aan vacatures en cv’s. We kiezen snel voor de makkelijke, bekende weg.” aldus Jorrit Gall, adviseur werkgeversdienstverlening WIZ. “De huidige arbeidsmarkt vraagt een andere aanpak. Daarom is het belangrijk dat werkgevers vooral kijken naar de competenties van werkzoekenden in plaats van zoeken naar een match op papier. De huidige arbeidsmarkt vraagt ook meer van werkzoekenden. Breder zoeken, open staan voor kansen in andere branches, maar vooral: uit je comfortzone komen!”

Event goed voor 164 vervolgafspraken

  • 14 werkgevers aanwezig uit branches: Horeca / Zorg / Klantcontact
  • 100+ gezamenlijke vacatures
  • 94 werkzoekenden aanwezig
  • 164 vervolgafspraken

Meer weten?

Neem contact op met Margot Banus.

© Werk in Zicht 2024 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident