Casper aan het werk in het distributiecentrum

“Het werd hier zo netjes, de buren dachten dat we gingen verhuizen”

Het ene moment sta je op de lijst voor een beschutte werkplek. Het andere moment heb je een verantwoordelijke functie en ben je onmisbaar. “Binnen twee uurtjes was er een match tussen e-commercebedrijf Frank BV en Casper”, vertelt Bert Kamerling, adviseur werkgeversdiensten voor Werk in Zicht enthousiast.

Positieve werkhouding

“Casper heeft gedurende het begeleidingstraject bij Werk in Zicht laten zien dat hij graag wil werken. Hij was tijdens trainingen altijd goed gemutst en wilde van alles aanpakken. Die werkhouding wordt nu beloond”, zegt Bert.

Manusje van alles

De functie van Casper laat zich lastig in één woord vangen. “We verkopen goederen via internet en versturen de producten naar de cliënten”, legt warehousemanager Jan Meijer van Frank BV in Groningen uit. “We draaien 24 uur per dag. Eerder ruimde iedereen zijn eigen werkplek op, maar door de enorme groei van het bedrijf is daar geen tijd meer voor en ontstaat er ruimte voor het specialisme van Casper. Hij ontzorgt iedereen en daarmee de hele organisatie. Van aanvullen en klaarzetten van dozen, plakband en karren voor de orderpickers tot het opruimen van restafval, repareren van pallets, schoonmaken van de keuken en schrobben van de magazijnvloer met de schrobmachine. Je kunt het zo gek niet bedenken, Casper voert het uit. Hij is facility-medewerker in de breedste zin van het woord. Het is een dagvullende taak. Als hij er niet is, dan missen we hem direct!”, aldus Jan.

‘Opgeruimd staat netjes’

“Sinds de komst van Casper zijn onze medewerkers vaak verbaasd over hoe schoon en netjes ons warehouse er nu bij staat. Het is zelfs zo schoon dat de overburen laatst dachten dat we gingen verhuizen”, zegt Jan lachend. Maar de waarde van Casper zit ‘em niet alleen in schoonmaak. Hij kijkt ook naar wat op een bepaald moment gewenst is binnen het bedrijf. Als er een lamp kapot is, vervangt hij die. Of als hij ziet dat een doos niet goed verpakt is, dan plakt hij die opnieuw dicht. Daarmee verhoogt Casper het continuïteitsproces van het bedrijf.”

Van timmerman naar logistiek medewerker

Casper heeft een timmermansachtergrond. “Ik zocht werk toen deze vacature bij Frank BV voorbij kwam. Van beide kanten klikte het meteen. Ik heb nu een halfjaarcontract en probeer mijn heftruckcertificaat te halen. Ook probeer ik me verder te verdiepen in mijn functie. Hoe vul ik bijvoorbeeld de schrobmachine bij, hoe voer ik milieugevaarlijke stoffen af, dat soort zaken. Zo blijf ik mezelf ontwikkelen. Ik repareer ook pallets, dat vind ik erg leuk omdat mijn timmermansvaardigheden hierbij goed van pas komen.”

Juiste capaciteiten

“Het is ontzettend belangrijk dat mensen als Casper een plek hebben binnen een organisatie of bedrijf”, zegt Jan. “Ik heb ervaring met de aanbestedingswereld. Als een aanbesteding aan een bepaald bedrijf wordt gegund, dan vallen er vaak mensen buiten de boot die vóór de aanbesteding uitstekend werk leverden. Dat zijn werknemers met hele goede capaciteiten. Die moet je proberen te behouden of elders inzetten. Het is heel arbeidsintensief en kost tijd, energie en investering in opleiding, maar uiteindelijk pluk je er als bedrijf de vruchten van. Als Casper doorgroeit, kan hij zelf de coachende rol op zich nemen. Hij heeft op deze manier al eens een nieuwe collega aangestuurd, dat is natuurlijk geweldig.”

Meer weten over de mogelijkheden, regelingen en kansen van een afspraakbaan? Lees hier meer en kom in contact met jouw WIZ-adviseur.

© Werk in Zicht 2024 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident