Ondernemers in de horeca Groningen

Horeca Groningen zet wildcards in om 850 vacatures te vervullen!

Het aantal horecavacatures blijft groeien en de arbeidsmarkt wordt steeds krapper. In onze regio gaat het alleen al om 850 openstaande vacatures in de horeca. Groninger horecaondernemers nemen daarom een gezamenlijk initiatief: De BaanBorrel. Op 18 maart willen de horecaondernemers tijdens de Baanborrel op een laagdrempelige manier in contact komen met werkzoekenden.

Geen moeilijke sollicitatieprocedures, gewoon een gezellige borrel

Flyer van de baanborrel op 18 maart 2019

Het werken in de horeca draait om motivatie, competenties en persoonlijkheid. Dit komt niet naar voren op een duur cv of een ingewikkeld sollicitatiegesprek. Daarom is de kern van de Baanborrel een gezellige ontmoeting, waar werkzoekenden en werkgevers op informele manier met elkaar in contact komen.

Wildcards

Tijdens de borrel kunnen de deelnemers een Wildcard uitdelen aan de horecaonderneming. Met deze Wildcard laten zij zien dat zij graag een dagdeel meelopen op de werkvloer. Zo kunnen ze elkaar beter leren kennen. Die meeloopdag dient direct als vervanging van het sollicitatiegesprek. Mocht er na het meelopen een klik zijn, dan wordt er samen gekeken naar een passende baan. Ook de horecaondernemers krijgen een Wildcard. Deze kan de ondernemer inzetten om een werkzoekende uit te nodigen om een middag mee te draaien in zijn/haar team.

 

Word jij verliefd op de horeca?

Door het grote succes van de vorige Baanborrel zijn er deze editie veel meer horecaondernemers aangesloten en daarmee de kansen op een baan een stuk groter. Deze Baanborrel is direct de aftrap voor een gezamenlijke campagne met de slogan “Word jij verliefd op de horeca?” Met deze boodschap worden er dit jaar meerdere Baanborrels georganiseerd. Zo probeert de horeca in samenwerking met Werk in Zicht de krapte op de arbeidsmarkt kleiner te maken.

Aanmelden

De BaanBorrel is een gezamenlijk initiatief van Werk in Zicht,  Horecagroningen.nl en de Drie Gezusters. De BaanBorrel is op 18 maart en begint om 16:00 uur in De Drie Gezusters in Groningen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.werkinzicht.nl/baanborrel

© Werk in Zicht 2024 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident