Van Impuls naar impact in PrO VSO!

Donderdag 3 november in de Biotoop. Adres: Kerklaan 30, 9751NN Haren. Tijden: 13:30 tot 16:30 uur.

Er zijn prachtige resultaten geboekt binnen het PrO VSO onderwijs in onze arbeidsmarktregio met de Impuls middelen 2019 – 2021. Nieuwsgierig naar wat er gerealiseerd is? Zin om hier met je collega’s gedachten over te wisselen? Dan is het symposium ‘Van Impuls naar impact in PrO VSO’ in de Biotoop in Haren wat voor jou! 

Je bent om 13:30 uur van harte welkom op de Resultaten Markt. Door middel van korte pitches nemen 26 verschillende scholen je mee in hun resultaten. Voel je vrij om lekker rond te lopen. Tegelijkertijd zijn er drie korte workshops die je kan bijwonen.

Om 14:30 uur start het plenaire gedeelte, onder leiding van de klankbordgroep. Zij hebben meerdere boeiende sprekers uitgenodigd zoals Maarten van der Vlist, hubmanager Mercurius Stadskanaal, Audrey Fernand, PrO VSO deskundige van het Ministerie van SZW en wethouders Annelies Kleve (Veendam) en Martin Rasker (Assen).

Natuurlijk is er tussentijds meer dan genoeg tijd om elkaar te ontmoeten en te netwerken.


Programma

 • 13:30 uur
  Start van de markt met 26 scholen met live muziek door leerling Krzyztof Groen.
 • 14:00 uur Workshop ronde 1
  Onderwerpen: Sociaal Gericht, Toekomstcoach, TerraNext
 • 14:30 uur
  Plenaire start
  Pitch Maarten van der Vlist, hubmanager Mercurius Stadskanaal
  Bijpraten over Impuls en ESF, Audrey Fernand PrO VSO deskundige van het Ministerie van SZW
 • 15:10 uur
  Met de voeten op tafel met wethouders Annelies Kleve (Veendam) en Martin Rasker (Assen)
 • 15:30 uur
  Terug naar de markt
 • 16:00 uur Workshop ronde 2
  Onderwerpen: Sociaal Gericht, Toekomstcoach, TerraNext
 • 16:30 uur
  Einde

Meer info over de workshops

Sociaal Gericht

Sociaal Gericht is een bedrijf gedreven uit passie voor mens en maatschappij, waarmee we innovaties op het gebied van zorg en arbeid ontwikkelen en doelgroepen aan elkaar koppelen om armoede te bestrijden. Door middel van duurzame relaties en samenwerkingen, proberen wij iedere deelnemer van een passende dag invulling of (betaalde) baan te voorzien, maar ook ouderen en minder validen te ontzorgen.

Toekomstcoach door Hylkje Tjeerdsma, Riet Joosten en Wilma Sijtsma

Jongeren in het Praktijkonderwijs (PrO) en het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) zijn kwetsbaar, ook zonder coronacrisis. In en na de Coronaperiode is gebleken dat relatief meer jongeren met acute en complexe problematiek te maken hebben gekregen. Deze leerlingen zijn vatbaarder voor verslaving/gaming, criminaliteit, sociale uitsluiting en misbruik (sociale media, pestgedrag, loverboyproblematiek). Met specialistische ondersteuning begeleiden we ze op of weer terug naar school en geven we nieuw perspectief op de toekomst.

De Toekomstcoach is gericht op toekomst na school van de individuele leerling, dat kan werk zijn of iets anders. De Navigator is een variant hierop: ondersteuning van leerlingen die al meer eigen regie kunnen nemen, met als doel (betaald) werk.

TerraNext op het Suikerterrein door Rob Schipper

TerraStart is een unieke combinatie van een vakopleiding en bemiddeling naar werk! Voor iedereen waarbij het MBO nog niet de juiste route is hebben een passend traject. Bij TerraStart volg je een opleiding op een unieke leslocatie! Je wordt Assistent Hovenier of Boerenhulp. Een jobcoach helpt bij het vinden van dé baan.

© Werk in Zicht 2024 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident