Foto van twee kinderen

Maatwerk in de welzijn van start

Werkzoekenden worden binnen twee jaar opgeleid als pedagogisch medewerkers. Een samenwerking van zes kinderopvangcentra, Alfa-college en Werk in Zicht maakt dit maatwerk mogelijk.

Omscholen

Acht kandidaten gaan in korte tijd opgeleid te worden als pedagogisch medewerker. Normaal  duurt deze opleiding vier jaar. Het gaat dan ook niet om reguliere studenten, maar om zogenaamde zij-instromers. Dit zijn werkzoekenden die een MBO-diploma hebben in andere richting, maar zich nu willen laten omscholen. Voor de kinderopvangcentra betekent dit dat zij niet alleen na twee jaar goed opgeleide medewerkers hebben. De kandidaten starten namelijk direct al met stage, waardoor de werkgevers direct extra handen hebben.

Goede begeleiding

Vanzelfsprekend wordt er van de werkgevers en goede begeleiding gevraagd tijdens de stage. Er is een stageperiode ingesteld van een half jaar, waardoor de nieuwe werknemer en de werkgever aan elkaar kunnen wennen.

Speciaal programma

De opzet is dusdanig, dat wanneer de kandidaten na 6 maanden regulier aan het werk gaan, ze eigenlijk ook al een deel als formatie ingezet kunnen worden. Dit is een groot voordeel voor de Kinderopvangcentra. De flexibiliteit van het Alfa-college is hierin heel belangrijk.

Een experiment die een extra impuls gaat geven aan het oplossen van de tekorten in de zorg. Alle partijen zijn erg enthousiast en gaan ervoor om er een succes van te maken.

Heb je vragen?

Wil je zelf meer weten over de mogelijkheden van maatwerk trajecten? Ga dan eens in gesprek met een adviseur in jouw buurt.

© Werk in Zicht 2024 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident