Mensenwerk Hogeland ontvangt Award Social Return on Investment 2021

Werkplein Ability van de gemeente Het Hogeland reikt jaarlijks een Award Sociaal Betrokken Werkgever uit. Vanaf dit jaar is er ook een award Social Return. Deze is in het leven geroepen om opdrachtnemers van de gemeente te waarderen voor de manier waarop ze de Social Return On Investment (SRoI) verplichting invullen. De SROI Award 2021 gaat naar Mensenwerk Hogeland. Marcel van Leeuwen nam het vrijdag 18 februari in ontvangst van wethouder Mariette de Visser.

Ondersteuning voor Hogelandsters

Vanaf 1 januari 2018 voert De Tinten Welzijnsgroep de basisondersteuning in gemeente Het Hogeland uit. Onder de naam “Mensenwerk Hogeland” biedt zij maatschappelijk werk en welzijnswerk, jongerenwerk en cliëntondersteuning aan Hogelandsters. Het contract per januari 2022 is tot 2024 verlengd.

Uitreiking SRoI Award 2021

Ruimte voor ontwikkeling

Tot het einde van de eerste contractperiode heeft Mensenwerk maar liefst 20 werkzoekenden en studenten een afstudeerstage, opleidings- of werkplek geboden. Mensenwerk Hogeland deed daarbij ook beroep op de diverse diensten van Werkplein Ability. Wethouder Mariette de Visser: “Mensenwerk Hogeland verdient deze Award Social Return daarom dubbel en dwars. Met goede ondersteuning en persoonlijke begeleiding was er voor al deze mensen ruimte voor ontwikkeling en om te groeien in de werkzaamheden. Dit in goede samenwerking met uitkeringsinstanties en opleiders. Het motto van Mensenwerk Het Hogeland – kracht en talenten van mensen versterken, zodat iedereen zo zelfstandig mogelijk kan deelnemen aan het dagelijks leven- hebben ze ook met de SROI waargemaakt!”

Positie verbeteren

De SROI is een belangrijk onderdeel in het gunningstraject rondom een gemeentelijke opdracht. Met SROI plekken bieden organisaties/bedrijven mensen in een uitkeringssituatie of starters op de arbeidsmarkt een kans om werkervaring op te doen. En om hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren.

Foto credits: Peter Russchen, huisfotograaf van Mensenwerk Het Hogeland

© Werk in Zicht 2024 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident