Start programma werken aan ontwikkeling

Nationaal Programma Groningen: Werken aan ontwikkeling

“Normaal gesproken was het een vrolijke, drukke en goed bezochte bijeenkomst geweest. Een plechtig moment waarin overheden, werkgevers- en werknemersorganisaties en onderwijsinstellingen hun gezamenlijke plan komen overhandigen voor Nationaal Programma Groningen. ‘Werken aan ontwikkeling’ heet het. En je kunt het zien: de ambitie spat eraf”.

Met deze woorden startte het bericht van René Paas op LinkedIn over dit belangrijke plan. Trots dus, en terecht!

Lees het document Werken aan ontwikkeling

Een unieke samenwerking

De wereld van werk verandert. Misschien nog wel meer dan andere inwoners van Nederland vragen inwoners van de provincie Groningen zich af hoe hun leven, de opleiding van hun kinderen hun werk en dat van hun kinderen er straks uitziet. De Groningers leven immers in een wereld die verandert en een omgeving die letterlijk en figuurlijk in beweging is. Voor hen is het perspectief over hoe zij gaan wonen, werken en leven belangrijker dan ooit. In dit plan hebben we het vooral over het perspectief op het gebied van werken en leren.

We weten dat Groningen op dit gebied veel kansen biedt. Groningen is de motor voor de energietransitie, we hebben grote ambities als eiwitleverancier en in de Eemshaven liggen tal van kansen. Ook kent ons gebied kwalitatief goede onderwijsinstituten. Maar de belangrijkste factor in ons gebied is de wil om deze ambities en kansen samen te verzilveren. Dit plan is daar een goed voorbeeld van. Gezamenlijk met 16 gemeenten, Noorderpoort, Alfa-college, Onderwijsgroep Noord, Drenthe College, Hanzehogeschool, RUG, UWV, de Provincie Groningen, FNV/CNV, VNO/NCW, de Hoven en Engie is dit plan opgesteld. Een unieke samenwerking, waarbij samen verantwoordelijkheid wordt gedragen om “Werken aan Ontwikkeling” voor inwoners van onze regio mogelijk te maken.

© Werk in Zicht 2024 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident