Man in vrachtwagen

Nieuw: kosteloos bij- en omscholen in Transport en Logistiek

Inwoners van de arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe hebben vanaf nu de kans om zich kosteloos te laten bij- en omscholen in de Transport en Logistiek. In de branche Transport en Logistiek is veel vraag is naar opgeleid personeel en dus veel kans op werk. Werkzoekenden die zich willen laten scholen kunnen zich nu aanmelden op www.kansrijkberoep.nl.

Mogelijkheden in Transport en Logistiek

Werkzoekenden hebben meerdere mogelijkheden, zo kunnen ze kiezen voor het voorschakeltraject werknemersvaardigheden. Kandidaten met een korte- en grotere afstand tot de arbeidsmarkt kunnen certificaten behalen in de Transport en Logistiek. Ook kan gekozen worden voor de keuzecarrousel Transport en Logistiek om te ontdekken welk beroep het beste past.

Kwaliteit borgen

De trajecten leiden op naar werk óf schakelen voor op een Mbo-opleiding. Alle opleiders en scholingstrajecten moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. Dit borgt de kwaliteit van scholing en zorgt dat opleiden leidt naar werk.

Kansrijk Beroep

Via kosteloze praktijkgerichte opleidingen op www.kansrijkberoep.nl kunnen inwoners uit de gehele arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe zich aanmelden om te leren. Ondernemers die behoefte hebben om op maat ingerichte praktijkopleiding te ontwikkelen voor (toekomstig) personeel, kunnen zich melden bij een werkgeversadviseur van Werk in Zicht, via www.werkinzicht.nl.

Project Kansrijk Opleiden

Kansrijk Beroep is onderdeel van Project Kansrijk Opleiden. Met behulp van subsidie van de provincie Groningen in het kader van Nationaal Programma Groningen is Project Kansrijk Opleiden ontstaan. Inwoners van de arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe krijgen de kans om zich gratis te laten bij- en omscholen. Vooral in de sectoren waar veel werk is en kansen liggen zoals de bouw & techniek, transport & logistiek, zorg, horeca en klantenservice.

Ook bedrijven die ondersteuning nodig hebben bij scholing van (nieuwe of kwetsbare) medewerkers kunnen een beroep doen op het project. Na vier jaar hebben minimaal 1000 personen een basisopleiding gevolgd en 200 mensen een maatwerkscholing. 200 bedrijven zijn voorzien van advies op het gebied van scholing en 20 bedrijven hebben praktijkruimte beschikbaar gesteld voor leerwerktrajecten.

© Werk in Zicht 2024 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident