NIEUW pop-up Banenwinkel in Groningen

INretail opent in hartje Groningen op 30 mei samen met lokale organisaties een pop-up Banenwinkel als antwoord op de krappe arbeidsmarkt. De winkel in de Zwanenstraat is een primeur voor Noord-Nederland. Ondernemers en talenten die hun passie kwijt kunnen in de retail, horeca of culturele sector, kunnen er banen aanbieden en vinden, elkaar ontmoeten, deelnemen aan workshops, talententesten doen en coaching gesprekken voeren. Op de ‘wall of talent’ in de winkel worden vraag en aanbod gekoppeld. Een instore selfiespot zorgt voor een gouden randje aan het winkelbezoek.

Focus op retail, supermarkt en horeca

De eerste officiële Banenwinkel wordt donderdag 30 mei om 12.30 uur in de Zwanenstraat 25 geopend door de Groningse wethouder economie Carine Bloemhoff en Jeroen van Dijken, directeur Beleid bij INretail. De brancheorganisatie is initiatiefnemer van het Banenwinkel concept. De winkel is van woensdag tot en met zaterdag geopend. Jeroen van Dijken: “We trekken zes weken lang samen met lokale organisaties alles uit de kast om te laten zien dat werken in een winkel, in de horeca of in de supermarkt geweldig is.

We nodigen iedereen die zoekt of wil weten waar zijn of haar talent ligt dan ook uit om naar de Banenwinkel te komen. Met de talententest en met behulp van loopbaancoaches krijgen we kwaliteiten in beeld die we kunnen matchen met lokale werkgevers. Zo kunnen we helpen om dromen en ambities waar te maken. Voor wie ooit een andere baan heeft overwogen, is dit het moment om twijfel om te zetten in actie en naar de Groningse pop-up store te komen. En voor werkgevers is dit een prachtige kans om op een nieuwe manier potentiële werknemers te ontmoeten en medewerkers te stimuleren hun kwaliteiten verder te ontwikkelen.”

Krapte vraag om andere aanpak

De Groningse pop-up store brengt ondernemers en toekomstige medewerkers met elkaar in contact. Tot en met 19 juli is de Banenwinkel dé ontmoetingsplek om te ontdekken welke banen, workshops of opleidingen interessant zijn. Ter plekke zijn ook loopbaancoaches aanwezig om persoonlijke gesprekken te voeren. Het wordt een plek om te laten zien wat werken in de retail, horeca of supermarkt zo mooi maakt en wat werkgevers in deze sectoren te bieden hebben. De Banenwinkel past in het landelijke programma van INretail om met een andere aanpak antwoorden te vinden op de krappe arbeidsmarkt.

De pop-up Banenwinkel in Groningen komt tot stand dankzij veel support van Groningen City Club, Werk in Zicht en de gemeente Groningen.

© Werk in Zicht 2024 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident