Voordelen van 1000-banenplan

Kansrijke initiatieven vergoed

Voor bouw, techniek en kansrijke sectoren

Eén regionale aanbestedingskalender

Werkgever bepaalt de werkplek(ken)

Versnelling van maatwerkscholing

Betaalbaar nieuw personeel werven

Social Return

Kansrijkberoep.nl

De aardbevingsschade veroorzaakt veel vraag naar bouw- of herstelwerk. Onze wens is dat bewoners en ondernemers uit het gebied profiteren van de kansen die hierdoor ontstaan. De vraag naar personeel is groter dan het aanbod. Dat houdt de komende jaren aan. Waar vind je dan nog vaklieden? De partners van het 1000-banenplan zorgen daarom voor een versnelling in het opleiden van de juiste personen. Dit gebeurt in samenwerking met (praktijk)opleiders en werkgevers. Zo staan vakmensen klaar om het werk uit te voeren.

Het 1000-banenplan dichtbij

   

 

Opleiding aanbieden

Als opleider kan je vanaf 1 oktober 2019 meedoen met de tweede inschrijving voor opleidingen voor werkzoekenden in de bouw en techniek. Dit doen wij via een Open House constructie. Het gaat om nauwkeurig geselecteerde opleidingen die vanuit de benodigde werkzaamheden die de bouwopgave van het aardbevingsgebied met zich meebrengen.  Het zijn: VoorschakeltrajectKeuzecarrousels  voor Bouw en Techniek. Houd onze Linkedin pagina in de gaten voor meer informatie over de inschrijving voor de Open House.

Maatwerkscholing

Als werkgever kan je zelf vakkrachten opleiden. Bijvoorbeeld binnen je eigen bedrijf, in samenwerking met een opleider of als groep bedrijven gezamenlijk. Dit kan bijvoorbeeld door maatwerkscholing te ontwikkelen.

Als de maatwerkscholing kansrijk is voor werkzoekenden en/of baanveranderaars, dan kan een deel van de kosten vergoed worden. Hoe je dit doet? De adviseurs van het 1000-banenplan denken graag met je mee. Lees ook de Regeling scholing maatwerk en de Toelichting regeling scholing maatwerk.

Vul het formulier in (bij voorkeur samen met jouw WIZ-adviseur) om een aanvraag te doen

De juiste kandidaten vinden

Doel van het 1000-banenplan is om uiteindelijk 1000 mensen aan een baan te helpen. Banen aardbevingsschade staan centraal, dus dit gaat vooral om werkzoekenden en mensen die over willen stappen naar een baan in de bouw, techniek of andere kansrijke sectoren. De portal Kansrijkberoep.nl helpt bij het werven van de juiste kandidaten.

Ook als je iemand wilt aannemen die gaat leren en werken binnen het bedrijf bestaat de mogelijkheid een financiële tegemoetkoming aan te vragen. Dit kan al vanaf één leer-werkplek. Bedrijven die kandidaten zoeken die willen werken en leren kunnen daarvoor contact opnemen met het Leerwerkloket via groningen.lerenenwerken.nl.

‘1000-banenplan: Goede Start’ – Tussenevaluatie

 

 

 

Selecteer de afbeelding links om de tussenevaluatie van het 1000-banenplan in te zien. Je leest meer over de stand van zaken en cijfers maar ook persoonlijke succesverhalen naar aanleiding van het 1000-banenplan.

 

 

 

Aanbestedingskalender 1000-banenplan

Om de kansen voor lokale ondernemers te vergroten en hen te laten profiteren van het werk,  maken de publieke partijen binnen het 1000-banenplan vooraf bekend welke aanbestedingen er aan komen. Zo kan jij je als werkgever vroegtijdig voorbereiden op de aanbesteding en weet je wat er van je gevraagd wordt. Binnen deze aanbestedingen zit altijd een Social Return verplichting. Dit betekent dat wanneer je het werk krijgt je werkzoekenden aanneemt en/of opleidt voor het werk. Zo vergroten we de kansen voor de inwoners van het gebied.

Onderstaande publieke partijen hebben de werken voor jou in kaart gebracht in de aanbestedingskalender 1000-banenplan.

Presentaties ‘Het 1000-banenplan dichtbij’

Onderstaande presentaties zijn gebruikt tijdens de bijeenkomst Het 1000-banenplan dichtbij op maandag 20 mei. U kunt deze downloaden.

Partners van het 1000-banenplan

Logosheet website 1000 banenplan

>Organisatie 1000-banenplan in beeld

Klik om te vergroten

Bekijk ook eens

Vraag het je 1000-banenplan adviseur

Richard Foet

06-41713567 r.foet@bwri.nl

Regio: Midden Groningen

Sectoren: Bouw, Groen & Agrarisch, Productie & Social return

Bel ons of
Neem contact op

Jan Reinder Smeenge

06-50653692 j.smeenge@wpda.nl

Regio: Aa en Hunze, Assen & Tynaarlo

Sectoren: Techniek, Bouw, Groen & Agrarisch, Logistiek, Transport

Bel ons of
Neem contact op

Gouke van den Berg

06-22743597 gouke.vandenberg@uwv.nl Bel ons of
Neem contact op

Heleen Vriends            

06-52788367 heleen.vriends@groningen.nl Bel ons of
Neem contact op

Arne Beukema

06-48136910 a.beukema@stadskanaal.nl Bel ons of
Neem contact op

Paul Jansen

06-33333513 paul.jansen@uwv.nl Bel ons of
Neem contact op

Hans van der Ploeg

06 23742982 h.vanderploeg@werkpleinability.nl Bel ons of
Neem contact op
© Werk In Zicht 2019 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident