Voordelen van Werk- en ontwikkelfestivals (werknaam)

  1. De komende 2 jaar 12 festivals door de hele arbeidsmarktregio

  2. Persoonlijke ontwikkeling en werk passend bij ieders talent!

  3. Een festival waar een volgende stap in jouw ontwikkeling geen opgave is, maar een beleving!

  4. Werk- en ontwikkelfestivals is de werknaam van dit project

Werk- en ontwikkelfestivals (werknaam)

De arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt staat onder grote druk. Naar verwachting neemt de economische groei de komende jaren af, maar de krapte op de arbeidsmarkt blijft. Toch staan er ondanks de grote vraag nog veel mensen langs de kant. Met de aanhoudende krapte ligt er een uitdaging om zoveel mogelijk inwoners in Groningen en Noord-Drenthe te laten deelnemen aan de arbeidsmarkt.

Focus op ontwikkeling

In voorgaande jaren heeft Werk in Zicht met succes meerdere Werkfestivals georganiseerd. Daarom gaan alle gemeenten in Groningen en de kop van Drenthe, UWV met de sociale partners (Werk in Zicht) in de komende twee jaar opnieuw werk- en ontwikkelfestivals organiseren. Deze festivals zullen verspreid zijn in de hele arbeidsmarktregio en de nadruk ligt op ontwikkeling.
De ervaringen van de afgelopen jaren geeft aan dat mensen graag geïnspireerd worden in de zoektocht naar ontwikkeling en werk.

Festivalvorm

Op een ‘bannerloos’ werk- en ontwikkelfestival draait het om belevingen, ontmoetingen en ervaringen in een gezellige setting. Aanbieders worden uitgedaagd om hun branche/beroep met een doe- en/of belevingsactiviteit onder de aandacht te brengen bij bezoekers. En bezoekers worden uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan, inspiratie en ervaring kunnen op doen en buiten de gebaande paden op ontdekkingstocht te gaan naar hun stap in ontwikkeling. Een laagdrempelig festival waar het draait om ontmoetingen met lokale aanbieders (bedrijven en scholen/opleidingen) dichtbij huis, andere werkenden en werkzoekenden, en diverse werken ontwikkelspecialisten.

Twee jaren, twaalf festivals

Vanaf begin 2024 tot de zomer in 2025 worden er door de gehele arbeidsmarktregio festivals georganiseerd. Op deze manier is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Het eerste festival is op donderdag 25 januari in de Euroborg in Groningen.

Aftermovie Werkfestival 2018

Presenteer jouw bedrijf/organisatie

We nodigen je uit om met jouw bedrijf deel te nemen aan één of meerdere werk- en ontwikkelfestivals! Deelname is gratis. Het enige wat we vragen is een uitnodigende en interactieve stand.

Contact

Meer weten of je alvast aanmelden als standhouder? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Gezien de vakantie periode kan dit langer dan 5 werkdagen duren.

Contact Werk en Ontwikkelfestivals
Actief in de volgende gemeente(n):
© Werk in Zicht 2023 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident