Beveiligd: Project Kansrijk Opleiden

2021-2023

Project Kansrijk Opleiden biedt gratis scholing voor 1.200 inwoners

Inmiddels zijn meer dan 1.000 personen via het 1000-banenplan aan het werk gegaan. Na het grote succes van het 1000-banenplan is er het Project Kansrijk Opleiden. Met het project Kansrijk Opleiden wordt de werkwijze voortgezet met behulp van subsidie van de provincie Groningen in het kader van het Nationaal Programma Groningen. Er is een mooie doelstelling: na vier jaar hebben minimaal 1.000 personen een basisopleiding gevolgd en 200 mensen een maatwerkscholing. 200 bedrijven zijn voorzien van advies op het gebied van scholing en 20 bedrijven hebben praktijkruimte beschikbaar gesteld voor leerwerktrajecten.

Voordelen van Beveiligd: Project Kansrijk Opleiden

Bewezen effectief

Maatwerkscholing

Financiële mogelijkheden

Maak vrijblijvend een afspraak!

Bewezen effectief

Veel mensen missen de aansluiting op de arbeidsmarkt. Dat wordt deels veroorzaakt doordat overheden en MKB bedrijven over onvoldoende middelen beschikken om noodzakelijke scholing te ontwikkelen en uit te voeren. In de afgelopen jaren hebben de aardbevingsgemeenten met subsidie van het Rijk basisopleidingen voor deze doelgroep ontwikkeld en uitgevoerd. Inmiddels zijn meer dan 1000 personen via deze vorm van scholing aan het werk gegaan, met name in de sectoren bouw en techniek. Met het project Kansrijk Opleiden wordt deze werkwijze voortgezet met behulp van subsidie van de provincie Groningen in het kader van het Nationaal Programma Groningen. Alle gemeenten in de arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe (Werk in Zicht) doen mee. Het project heeft een looptijd van vier jaar. Naast bouw en techniek worden de opleidingen nu uitgebreid naar andere sectoren als transport & logistiek, zorg, horeca en klantenservice.

Kansrijk Beroep

Via gratis praktijkgerichte opleidingen op www.kansrijkberoep.nl kunnen inwoners uit de gehele arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe zich aanmelden om te leren. Inwoners worden hier ook door middel van een campagne op geattendeerd, via borden langs de weg en later ook met (online) advertenties. Ondernemers die behoefte hebben om op maat ingerichte praktijkopleiding te ontwikkelen voor (toekomstig) personeel, kunnen zich melden bij een werkgeversadviseur van Werk in Zicht.

De inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Vul het wachtwoord hieronder in om hem te kunnen bekijken:

Contact

Zoek en vind jouw persoonlijke WIZ-adviseur

Selecteer een regio en vervolgens een sector1. Selecteer een regio en sector

Selecteer hier jouw WIZ-adviseur2. Vind jouw WIZ-adviseur

Vul het onderstaande formulier in om rechtsstreeks contact op te nemen met jouw WIZ-adviseur3. Neem contact op via het formulier

Contactformulier

Vind jouw WIZ-adviseur
© Werk In Zicht 2021 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident