Stageopdracht Communicatiebehoefte bij Werk in Zicht

Werk in Zicht zoekt een stagiair Communicatie
vanaf september 2023 – Afstudeerstage

Werk in Zicht

Werk in Zicht is het samenwerkingsverband van 14 gemeenten, UWV, leerontwikkelbedrijven en de Provincie Groningen Provincie Drenthe (specifiek voor Noord-Drenthe). Samen werken aan een arbeidsmarkt waar iedereen welkom is. Je gaat werken vanuit het Programmabureau. Het Programmabureau bestaat uit circa 25 medewerkers en werkt vanaf de locatie Harm Buiterplein 1 in Groningen.

Onze opdracht: 20.000 inwoners een stap vooruit

De arbeidsmarkt blijft de komende 20 jaar krap. Dit is een risico voor de regionale economie. Werk in Zicht wil een bijdrage leveren aan het oplossen van de krapte. Daarom gaan we ons naast onze wetgevende taken ook inzetten voor een bredere maatschappelijke opdracht:

  • Bereiken 62.000 inwoners uit onze arbeidsmarktregio werken niet (volledig). Dit ongekend talent kan een stap vooruit maken naar scholing, werk of participatie. We zetten de deuren van onze dienstverlening open en zoeken proactief naar mogelijkheden om deze inwoners nog beter te bereiken.
  • Ontwikkelen: Het ontwikkelen van inwoners naar (ander) werk, scholing of participatie is de basis van onze dienstverlening. Iedereen die kan zich ontwikkelen in werk of loopbaan is welkom. Talent herkennen en ontwikkelen we op basis van skills en competenties.
  • Duurzame inzetbaarheid: Samen met werkgevers gaan we inwoners bijscholen en omscholen. We werken intensief samen met onze sociale (impact-) partners die durven investeren in duurzame inzetbaarheid en een leven lang ontwikkelen.

Communicatie

Team communicatie bestaat uit vier adviseurs. Ons communicatiedoel is dat inwoners, werkgevers, partners en medewerkers de organisatie Werk in Zicht en dienstverlening kennen en hier optimaal gebruik van maken. De komende jaren (2023-2027) willen we 20.000 inwoners een stap vooruitbrengen en uitstralen dat #samenwerkenloont. We focussen ons op communicatie rondom de thema’s bereiken, ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid, het verbeteren van de interne communicatie met onze partners en de communicatievaardigheden van medewerkers van het programmabureau.

Onderzoeksopdracht

Je gaat onderzoek doen naar de interne communicatie van Werk in Zicht met onze interne samenwerkingspartners (medewerkers en bestuurders gemeenten, leerontwikkelbedrijven, uwv, en provincies). Wat is de communicatiebehoefte? Welke informatie hebben ze van ons nodig? Via welke kana-len? Voldoet de huidige werkwijze of zijn er verbeterpunten?, etc.

Ons aanbod

We bieden je een interessante stage waarbij je veel leert, maar ook verantwoordelijkheden krijgt. Je wordt begeleid door een stagebegeleider. Je ontvangt een stagevergoeding van €500,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. De exacte stageperiode en het aantal uren stemmen we samen af. Jouw standplaats is Harm Buiterplein 1 Groningen.
Aanmelden of meer informatie? Heb je interesse? Mail dan uiterlijk 10 juli 2023 een korte motivatie en CV naar communicatie.werkinzicht@groningen.nl of neem contact op met Agnes van Ulsen (06) 465 97 298.

© Werk in Zicht 2024 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident