Mensen bij een wand op het Talentperron

Talentperron: landelijke primeur voor pilot Werk in Zicht

Werkzoekenden kunnen vanaf vandaag op uitnodiging van hun werkcoach terecht bij het Talentperron aan het Harm Buiterplein in Groningen. In plaats van een bezoek aan een uitkeringsinstantie of loket kunnen mensen die geïnteresseerd zijn in scholing of werk naar het Talentperron om hier te ervaren wat er allemaal mogelijk is. Bezoekers kunnen ter plekke een talententest doen, zijn of haar kwaliteiten in kaart brengen of een loopbaangesprek voeren. Ook is de kaart van de arbeidsmarktregio groots op de grond afgebeeld en vormt deze een mooie basis voor de start van een gesprek. Er zijn professionals aanwezig die geïnteresseerden op weg helpen en kunnen begeleiden. Het Talentenperron is uniek in Nederland door hoe de locatie is vormgegeven.

Pilot Werk in Zicht op Werkplein Groningen

Het Talentperron is een pilot in samenwerking tussen de gemeente Groningen en UWV. Het is een drempelvrije plek voor burgers van alle leeftijden die zich oriënteren op de eerste- of vervolgstap in hun loopbaan. Vandaag openden wethouder Werk Carine Bloemhoff en rayonmanager Marie-Louise Harsta van UWV het nieuwe werkbelevingscentrum en maakten ze de naam van het centrum bekend, dat dus vanaf vandaag Talentperron gaat heten.

Talentperron voor iedereen uit de regio

Het Talentperron is voor alle mensen in de arbeidsmarktregio Groningen & Noord- Drenthe; voor scholieren die voor een profielkeuze staan, voor werkzoekenden, voor werkveranderaars en voor iedereen die inzicht wil krijgen in de kansen en mogelijkheden in de arbeidsmarktregio. Het activeren, juist óók van mensen die al langere tijd aan de kant staan, komt ook aan bod in het Talentperron.

Volgende stap

Wethouder Werk Carine Bloemhoff: “Wij gaan bij het Talentperron echt uit van vertrouwen en wat mensen zelf willen. Waar kom jij vandaan, wat zijn je kwaliteiten en welke stap wil je maken? Deelnemers kunnen een op maat gemaakte “reis” door het Talentperron maken richting een volgende stap in hun loopbaan”. Rayonmanager Marie Louise Harsta: ”We willen mensen laagdrempelig, interactief en realistisch inzicht geven in zijn of haar mogelijkheden. Daarbij richten we ons vooral op de kansrijke sectoren Bouw/Infra, Techniek, Zorg, Klantencontact, Techniek en Horeca.

Samenwerken in de regio

Bij het Talentperron komen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samen. Er wordt samengewerkt met de bedrijven in de regio. Deze bedrijven (zoals Van der Valk, Defensie, Vodafone Ziggo) participeren in het centrum, evenals onderwijsinstellingen, het leerwerkloket en de gemeenten verbonden aan de arbeidsmarktregio. Ook is er specifieke aandacht voor scholing en training. Vanaf vandaag kunnen werkzoekenden op uitnodiging van hun werkcoach terecht bij het Talentperron, dit in verband met de coronamaatregelen. Zodra de coronamaatregelen dat toelaten is het Talentperron voor iedereen geopend!

© Werk in Zicht 2024 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident