Uitreiking van diploma en praktijkverklaringen bij Werkplein Ability

Uitreiking diploma’s en praktijkverklaringen bij Werkplein Ability

Op donderdag 15 juli vond bij Werkplein Ability in Uithuizen de uitreiking plaats van diploma’s en praktijkverklaringen. Acht deelnemers aan het project ‘Noorderhuizen’ ontvingen een diploma en tien deelnemers namen een praktijkverklaring in ontvangst. Noorderhuizen is een werk-leerproject van het Noorderpoort College, Werk in Zicht en Werkplein Ability. Het is er op gericht mensen zonder een formele startkwalificatie kansen te bieden op de arbeidsmarkt.

Diploma en praktijkverklaringen

De deelnemers wisten ondanks de coronacrisis zonder vertraging hun opleiding met succes af te ronden. Zeven kandidaten ontvingen van Noorderpoort een MBO-diploma niveau 1. Eén kandidaat kreeg een MBO-diploma niveau 2. Hij heeft al een contract bij een werkgever.

Vijf deelnemers ontvingen een praktijkverklaring ‘Logistiek medewerker niveau 2’; vijf anderen een praktijkverklaring ‘Constructiemedewerker niveau 2’. Praktijkleren is bedoeld voor mensen die geen formele startkwalificatie hebben. Met een afgeronde praktijkopleiding komen ze in aanmerking voor een praktijkverklaring. Mensen die graag met hun handen werken, krijgen erkenning voor wat ze kunnen met een getuigschrift op MBO-niveau.

Leren en werken

Ernst Ottens, directeur van Werkplein Ability: “Ik ben ongelooflijk trots op onze kandidaten. Het project Noorderhuizen bestaat nu vijf jaar. In die vijf jaar hebben Werkplein Ability en het Noorderpoort College samengewerkt om mensen op te leiden in de bouw of techniek. Iedereen die zich verder wil ontwikkelen, kan zich hiervoor aanmelden. Wij geloven in de combinatie leren en werken. Zo kunnen mensen zich ontwikkelen in een vak. Deze mensen kunnen nu verder en dat is precies de bedoeling.”

Bron: Omroep Het Hogeland

© Werk in Zicht 2024 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident