foto uitreiking 250e praktijkverklaring aan Piet Wiegers met 6 van de 9 collega's op de groepsfoto met betrokken werkleiders

Uitreiking van 250e praktijkverklaring in Uithuizen

Op donderdagmiddag 13 juli ontvingen acht deelnemers van het traject Praktijkleren in gemeente Het Hogeland hun MBO praktijkverklaring. Een deelnemer van het leerwerktraject Noorderhuizen kreeg zijn MBO diploma. Paul van Vilsteren, algemeen directeur van gemeente Het Hogeland, verzorgde de uitreiking op locatie Noorderhuizen in Uithuizen. Extra feestelijk aan deze middag was dat ook de 250e praktijkverklaring in de regio Noord werd uitgereikt.

Praktijkleren: kansen voor iedereen

De gemeente zet zich als onderdeel van Werk in Zicht (WIZ) – regio Noord in voor een arbeidsmarkt waar iedereen welkom is. Hierin past ook onderwijs en ontwikkeling wat voor iedereen toegankelijk is. Dat gaat vanuit Werkplein Ability, straks Ontwikkelplein Het Hogeland. Met Praktijkleren en ook Noorderhuizen bij het Werkplein kunnen mensen zonder formele (voor)opleiding een praktijkopleiding doen en een praktijkverklaring halen.

Deze middag kregen de acht deelnemers een praktijkverklaring voor Logistiek medewerker niveau 2, Constructiewerker niveau 2, Assistent Horeca, Voeding of voedingsindustrie niveau 1 en Proces Operator niveau 2. De 250e praktijkverklaring was voor Piet Wiegers. Verder nam één kandidaat zijn Noorderhuizen MBO diploma in ontvangst. Directeur Paul van Vilsteren: “Een mooie mijlpaal voor alle negen deelnemers die graag met hun handen bezig zijn, echt het vak willen leren. Met een getuigschrift op MBO-niveau krijgen ze de waardering die ze verdienen en uitzicht op een baan in een sector waar ze zich verder kunnen ontwikkelen.”

© Werk in Zicht 2024 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident