Veelgestelde vragen festivals

Vanaf begin 2024 tot de zomer in 2025 worden er door de gehele arbeidsmarktregio festivals georganiseerd. Op deze manier is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Op werkinzicht.nl/festivals lees je de data en locaties die bekend zijn en kan je je aanmelden als standhouder.

Wat is het Werk – en Ontwikkelfestival?

Het is een laagdrempelig festival waar het draait om (interactieve) ontmoetingen tussen werkgevers en inwoners uit een regio. De festivals zijn anders dan anders! Ontmoeten, beleven en ervaren staan centraal, en dat in een gezellige ongedwongen setting. De nadruk ligt op persoonlijke ontwikkeling. Werkgevers worden uitgedaagd om hun bedrijf met een doe- of belevingsactiviteit onder de aandacht te brengen. En bezoekers worden uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan, inspiratie op te doen en buiten de gebaande paden op ontdekkingstocht te gaan naar hun stap in ontwikkeling.

Voor wie zijn de Werk- en Ontwikkelfestivals?

Voor werkgevers en inwoners uit de regio! De verbinding tussen deze groepen staat centraal.

  • Werkgevers: Met een groot bereik onder bezoekers uit de regio is het festival dé kans voor werkgevers om in korte tijd en op een laagdrempelige manier in contact te komen met potentiële medewerkers.
  • Inwoners: werkzoekend, schoolgaand, of op zoek naar de volgende carrièrestap. Iedereen is welkom. Een bezoek aan het festival is dé mogelijkheid voor bezoekers om inspiratie op te doen in de zoektocht naar werk, scholing en/of persoonlijk ontwikkeling.

Wie organiseert de Werk- en Ontwikkelfestivals?

Werk in Zicht (WIZ) is de initiatiefnemer van de festivals. Werk in Zicht is het samenwerkingsverband van gemeenten, UWV, leerontwikkelbedrijven en de Provincie Groningen. We werken aan een arbeidsmarkt waar iedereen welkom is en stap voor stap vooruitgaat in ontwikkeling.

Waarom worden de Werk- en Ontwikkelfestivals georganiseerd?

De arbeidsmarkt staat onder grote druk. Naar verwachting blijft de krapte op de arbeidsmarkt bestaan. Toch staan er nog veel mensen langs de kant, zien we veel onbenut talent en merken we dat mensen op zoek zijn naar persoonlijke ontwikkeling in hun loopbaan. Met de aanhoudende krapte ligt er een uitdaging om zoveel mogelijk inwoners in Groningen en Noord-Drenthe te laten deelnemen aan de arbeidsmarkt.

Door middel van werk- en ontwikkelfestivals wil Werk in Zicht samen met de samenwerkingspartners (zoals VNO NCW, de vakbonden, ROC’s, Hanzehogeschool en de RUG, metaalunie) en maatschappelijk organisaties op een vernieuwende manier het onbenut talent bereiken.

Wanneer vinden de Werk- en Ontwikkelfestivals plaats?

Vanaf begin 2024 tot de zomer in 2025 worden er verspreid door de arbeidsmarktregio twaalf festivals georganiseerd. Op deze manier is er altijd wel eentje in de buurt.

Het eerste festival is op donderdag 25 januari in de Euroborg in Groningen. Zodra de data voor de overige festivals bekend zijn, vind je deze op werkinzicht.nl/festivals.

Waar vinden de Werk- en Ontwikkelfestivals plaats?

De twaalf festivals vinden verspreid door de Provincie Groningen en Noord-Drenthe plaats. Zo is er dus altijd eentje in de buurt! Het eerste festival vindt plaats in Groningen (Euroborg). Zodra de data voor de overige festivals bekend zijn, vind je deze op werkinzicht.nl/festivals.

Waarom zou ik meedoen als werkgever of organisatie?

Ben jij (ook) op zoek naar personeel? Doe dan mee aan het allereerste Werk- en ontwikkelfestival op donderdag 25 januari in Euroborg Groningen. Met een verwacht bereik van meer dan 2.000 bezoekers uit de regio is het dé kans om in contact te komen met jouw potentiële medewerkers. Of je nu op zoek bent naar jong talent, of juist naar een ervaren professional. Ga de uitdaging aan en laat op creatieve wijze zien waarom werken bij jouw bedrijf de beste keuze is.

In voorgaande jaren heeft Werk in Zicht meerdere Werkfestivals georganiseerd. Dit bleek een succes. Mensen worden graag geïnspireerd in hun zoektocht naar werk en ontwikkeling.

Zijn er richtlijnen/eisen aan hoe ik mijn bedrijf presenteer?

We willen een interactief festival organiseren waar de bezoeker uitgedaagd en geïnspireerd wordt. Daarom vragen we jullie om creatief te zijn in hoe je jouw bedrijf onder de aandacht brengt. Doe dit bijvoorbeeld met een doe- of belevingsactiviteit. Daag de bezoekers uit om zelf aan de slag te gaan, inspiratie op te doen en buiten de gebaande paden op ontdekkingstocht te gaan naar hun stap in ontwikkeling. Dat kan natuurlijk op veel manieren, dus wees creatief!

Kan Werk in Zicht meedenken in een creatieve invulling voor mijn aanwezigheid op het festival?

Zeker! Wij denken graag met je mee. Je kunt dit op twee manieren laten weten:

Hoe zit het met de kosten?

Deelname aan het festival is voor iedereen kosteloos. Iedere werkgever of organisatie die het aandurft om op een creatieve en uitnodigende manier in contact te komen met de bezoeker is van harte welkom.

Deelnemende organisaties met een SROI-verplichting mogen bij deelname aan het Werk & Ontwikkelfestival een standaard bedrag, conform de WIZ afspraken, verantwoorden.

Hoe zit het met de werving van bezoekers?

Voor de werving van bezoekers start er over enkele weken een promotiecampagne. Deze communicatie wordt centraal opgepakt vanuit Werk in Zicht. Daarnaast vragen we aangemelde werkgevers en organisaties hun eigen communicatiekanalen in te zetten om het festival onder de aandacht te brengen. Denk aan het plaatsen van een bericht/promotieflyer op social media, website en/of nieuwsbrief, of het gebruik van een e-mailbanner.

Hoe kan ik me aanmelden als deelnemer?

Aanmelden als deelnemer kan op twee manieren:

Bij wie kan ik terecht met vragen?

Waar vind ik meer praktische informatie?

Alle praktische informatie voor deelnemende partijen volgt in de komende weken. Ook is het dan te vinden op werkinzicht.nl/festivals.

© Werk in Zicht 2024 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident