foto ondertekening overeenkomst Werk in Zicht en Gasunie

Werk in Zicht en Gasunie gaan samen werken aan Social Return

Dinsdag 26 maart 2024 hebben wethouder Carine Bloemhoff van de gemeente Groningen, tevens voorzitter bestuur Arbeidsmarktregio Groningen (Werk in Zicht), en vertegenwoordigers van Gasunie, waaronder directeur HR Ingrid Kanger (tevens ambassadeur Green Deal Inclusie en diversiteit) en hoofd Inkoop Rob Beukeboom, een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van Social Return ondertekend op het Talentperron. In deze overeenkomst is een belangrijke toezegging meegenomen: Gasunie en het Coördinatiepunt Social Return van Werk in Zicht werken samen om Gasunie haar sociale ambitie waar te maken.

Deze stap is bedoeld om de werkgelegenheid te vergroten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Gasunie erkent dat ook deze groep recht heeft op interessante banen en wil hen actief helpen om dit te realiseren. Het initiatief richt zich op de landelijke invulling van Social Return voor alle opdrachten van Gasunie.

Foto: Ondertekening overeenkomst door Rob Beukeboom, Carine Bloemhoff en Ingrid Kanger

Foto: John Welling

Gasunie koopt in met social return
De komende jaren gaat Gasunie bij haar inkoopopdrachten Sociaal Return uitvragen. Ze sluiten hiermee aan bij de uniforme methodiek van de arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe.  Hiermee komt een mooie samenwerking op gang en kan het inwoners van onze Arbeidsmarktregio helpen in hun ontwikkeling naar werk. Werk in Zicht waardeert deze stap en gaat Gasunie helpen bij de uitvoering en monitoring van de uitgevraagde Social Return verplichtingen.

Meer over social return

© Werk in Zicht 2024 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident