Praktijkleren

Werk in Zicht zet zich in voor een inclusieve arbeidsmarkt. Een arbeidsmarkt waar iedereen welkom is. Hierin past ook onderwijs en ontwikkeling wat voor iedereen toegankelijk is. Hier kan Praktijkleren met een Praktijkverklaring in bijdragen bij u als erkend leerbedrijf.

Wat is een praktijkverklaring en wat is de meerwaarde?

De praktijkverklaring is een herkenbaar getuigschrift vanuit het mbo waarmee het perspectief op duurzaam werk wordt vergroot voor werkenden en werkzoekenden.

  • Voor werkgevers maakt de praktijkverklaring duidelijk wat een werknemer in huis heeft. In een praktijkverklaring geeft de werkgever aan welke werkprocessen door de werknemer geleerd zijn in het bedrijf. Met de praktijkverklaring kan een werkgever werknemers in de praktijk op maat opleiden, waardoor het ook kansen biedt in sectoren met een tekort aan personeel.
  • Voor UWV en gemeenten is de praktijkverklaring van meerwaarde in leerwerktrajecten en begeleidingstrajecten naar werk. De praktijkverklaring draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van de kandidaat doordat hij zo zijn vaardigheden kan aantonen op de arbeidsmarkt.
  • Voor een deel van de doelgroep is de praktijkverklaring de eerste keer dat ze een leertraject met een officieel document, de praktijkverklaring, afronden. Het geeft mensen een positieve leerervaring waardoor het zelfvertrouwen toeneemt en mensen eerder een vervolgstap zetten richting ‘leven lang ontwikkelen’.

Doe mee voor duurzaam werk!

Ben je maatschappelijk betrokken? Ben je al een erkend leerbedrijf of wil je dat graag worden? Doe dan mee met praktijkleren! Bied medewerkers en werkzoekenden de kans op een praktijkverklaring.

Vragen over praktijkleren

Praktijkleren
Selecteer een optie

Contact

Zoek en vind jouw persoonlijke WIZ-adviseur

Selecteer een regio en vervolgens een sector 1. Selecteer een regio en sector

Selecteer hier jouw WIZ-adviseur 2. Vind jouw WIZ-adviseur

Selecteer hier  jouw WIZ-adviseur

Vul het onderstaande formulier in om rechtsstreeks contact op te nemen met jouw WIZ-adviseur 3. Neem contact op via het formulier

Vul het onderstaande formulier in om rechtstreeks contact op te nemen met jouw WIZ-adviseur

Contactformulier

Vind jouw WIZ-adviseur
© Werk in Zicht 2024 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident