Kevin Doddema aan het werk bij QEW

WIZ maakt Afspraakbaan eenvoudig dankzij korte lijntjes

“Bij Werk in Zicht weten ze altijd direct waar het over gaat. We hebben één aanspreekpunt. Voor ons zijn die korte lijntjes heel belangrijk. Dus ga daar vooral mee door!” Aan het woord is Wietse van der Steege, productiemanager bij QEW Engineered Rubber BV in Hoogezand. QEW heeft zo’n twee jaar geleden samen met Werk in Zicht een Afspraakbaan gecreëerd op de logistieke afdeling. Kevin Doddema (21) solliciteerde. En met succes. Hij heeft nu zelfs een vaste aanstelling!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wietse: “QEW levert halffabricaten aan de rubber verwerkende industrie. Wij vinden het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Naast initiatieven als natuurlijke energiebesparing en het verminderen van de hoeveelheid plastic in verpakkingen, is de mens hierin eigenlijk het belangrijkste. Als je A zegt moet je ook B zeggen. Kevin voelt zich senang hier. Hij functioneert uitstekend. Het is prachtig om dat als organisatie terug te zien.”

Juiste aansturing

Op de afdeling logistiek was behoefte aan uitbreiding van personeel. “Bij Werk in Zicht lag een kans. Aanvankelijk hebben we veel overleg gehad met Jan Slager van BWRI in Hoogezand. Het was voor ons belangrijk om te weten welke aansturing Kevin nodig heeft. Hierop is door Jan goed geanticipeerd. Kevin heeft structuur, regelmaat en duidelijkheid nodig. Weten wat er van hem verlangd wordt.”, legt Wietse uit. Lachend: “Ik heb wel eens de vervelende neiging om Kevin te instrueren dat hij straks ook even moet denken aan een andere opdracht. Dat is een automatisme van mij en komt omdat ik dagelijks met hem beneden ben op de werkvloer. Dan zegt de leidinggevende logistiek tegen mij: ‘Wietse, dat moet je niet doen, want hij was met iets anders bezig.’ O ja, tuurlijk!, denk ik dan.”

Voordelen Afspraakbaan geven stimulerende werking

De subsidiemogelijkheden zijn mede een stimulans geweest om de functie van logistiek medewerker als afspraakbaan in te vullen. “Het werk van Kevin is een fulltime functie van 40 uur. Zonder subsidie zou het moeilijk zijn deze functie rond te krijgen.”, licht Wietse toe. “Voorheen werd dit werk opgevuld door een productiemedewerker, maar die moest het dan wel steeds tussendoor doen. Ook om een dergelijke functie betaalbaar te houden voor een bedrijf is het geweldig dat er subsidiemogelijkheden zijn.”

Doorstroomkansen

Kevin is enthousiast over zijn werk bij QEW. “Ik hou van techniek en ik word hier goed begeleid. Het werk is leuk. Ik heb praktijkonderwijs gevolgd bij het Dr. Aletta Jacobs College in de richting techniek, dat spreekt me aan.” Kevin ziet zijn enthousiasme en kunde beloond met een vast contract. En nog mooier: hij mag soms bijspringen op de productieafdeling waar hij het liefst werkt. “Ik wil heel graag doorstromen naar de productie, dat vind ik geweldig. Het is interessant om te zien hoe rubber gemaakt wordt.”

Toekomst

De verwachting is dat Kevin in het najaar definitief instroomt op de productieafdeling. Wat betekent dat voor QEW? Wietse: “Linksom of rechtsom, we blijven bij logistiek iemand nodig hebben. Ik heb hierover al contact gehad met Jan Slager en hem gevraagd of hij iemand kan vinden met dezelfde capaciteiten als Kevin. Dan kunnen we kijken wat mogelijk is en wat we kunnen betekenen. Hopelijk krijgt dit project een vervolg.”

Kevin aan het werk in de productiehal
© Werk in Zicht 2024 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident