10 nieuwe monteurs zonnepanelen

Zonnige toekomst voor nieuwe monteurs zonnepanelen

Eind april zijn tien certificaten uitgereikt aan kersverse monteurs zonnepanelen. Deze voormalig werkzoekenden hebben als eerste groep het opleidingstraject van GroenLeven en Leerbouwen succesvol doorlopen. De samenwerking met Werk in Zicht zorgt ervoor dat deze mannen nu een arbeidscontract op zak hebben en zij leggen nu grootschalige zonne-energie projecten aan.

Tien mannen: klaar voor de toekomst

Tien Groningse mannen luisteren in Heerenveen aandachtig naar Siebren Zijlstra van GroenLeven. Hij vertelt over een duurzame samenleving met groene energie. Zon, wind, waterstof en slimme batterijen zijn de hoofdrolspelers van onze toekomst. Nieuwe vakmensen zijn hard nodig voor duurzame projecten in ons land en in het buitenland. Na dit welkomstwoord ontvangen de tien het certificaat monteur zonnepanelen én een contract voor 6 maanden.

Meer kansen en goede vooruitzichten

De opleiding bestond uit drie maanden theorie in combinatie met het leren in de praktijk. Zo leerden zij over verschillende soorten daken, het aanbrengen van montagemateriaal, het verstevigen van daken en de constructies voor zonneparken. Dit is de eerste groep die deze opleiding heeft gevolgd. “Mijn leven zag er hiervoor niet goed uit, door deze opleiding en het contract zie ik weer kansen voor mijn toekomst”, aldus één van de mannen. “Ik heb geen uitkering meer nodig en heb straks meer geld te besteden. Ik ben nog steeds blij dat ik me heb ingeschreven op Kansrijkberoep.nl.”

“Zo mooi kan een samenwerking zijn!”

Volgens Hendrik van der Sluis, coördinator bij Leerbouwen, is het prachtig om te zien hoe deze leerlingen gegroeid zijn: “Om deze ontwikkeling vanaf het begin tot het einde mee te maken vind ik prachtig. Zo mooi kan een samenwerking zijn!”. Directeur Roland Pechtold van GroenLeven is ook trots: “GroenLeven wil oprecht het goede doen. Samen met Leerbouwen geven we daar invulling aan. In een markt waar een ernstig tekort is aan technici, hebben we zelf deze groep enthousiaste en gemotiveerde jongens opgeleid tot monteurs zonnepanelen. Zij gaan helpen met het realiseren van de energietransitie!”

1000-banenplan

Door het 1000-banenplan kunnen we deze samenwerking vanuit Werk in Zicht ondersteunen. De impuls vanuit Den Haag moet ervoor zorgen dat mensen in onze regio snel opgeleid worden om te werken in de bouw of techniek. Michel Dammer, werkgeversadviseur bij Werk in Zicht over het 1000-banenplan: “Tien man aan het werk en een tweede groep is onderweg. Dit is top. Deze monteurs zonnepanelen hebben nu allemaal gegarandeerd een baan voor langere tijd, omdat de energietransitie blijft. Werkzoekenden die ook opgeleid willen worden kunnen zich aanmelden op www.kansrijkberoep.nl. Werkgevers die ook zelf scholing willen ontwikkelen vinden meer informatie op www.1000banenplan.nl.“

© Werk in Zicht 2024 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident