Vrouw brengt drankjes op een terras

Solliciteren met bierviltjes op ‘Join The Family.nu’ event

Hoe komt de horeca aan personeel in een tijd van enorme krapte op de arbeidsmarkt? Werk In Zicht, Noorderpoort, Horecagroningen.nl, KHN, De Drie Gezusters en The Market Hotel hebben de campagne Join the Family opgericht. Als hoogtepunt van de campagne organiseerden ze op vrijdag 10 september het ‘Join the Family.nu’ event op de Grote Markt in Groningen.

Ondernemers enthousiast: meer dan 350 sollicitaties tijdens event!

Bezoekers konden hun naam en contactgegevens op een bierviltje schrijven en inleveren bij een van de 40 deelnemende bedrijven. Zij hingen met een sollicitatiebox aan de vacaturewand. Er werd die dag 160 keer gesolliciteerd op het event zelf, daarnaast reageerden 60 werkzoekenden die dag online.

Eline Ligthart van The Market Hotel is enthousiast: “We kijken positief terug op het event. We zijn niet alleen heen gegaan om sollicitaties te ontvangen, maar ook om ons en de horeca als werkgever op de kaart te zetten. Er is al een dame aangenomen in de housekeeping. Zij was enthousiast en had zin om aan de slag te gaan. Dat was bij ons doorslaggevend om haar een baan aan te bieden.”

“De horeca is een prachtig mooi vak, elke dag is weer anders”

De website jointhefamily.nu heeft dankzij het event veel bezoekers getrokken. Joris van Berkel van Horecagroningen.nl heeft de vacatures in beheer voor de site. “We hebben tijdens het event meer dan 200 vacatures kunnen laten zien. We konden een mooie bijdrage leveren aan het personeelstekort, maar nog steeds is er grote krapte. We hebben een mooie start gemaakt door de horeca als werkgever op de kaart te zetten. En dat is meer dan terecht. De horeca is een prachtig mooi vak, elke dag is weer anders’, aldus Joris van Berkel.

In totaal is er 221 keer gesolliciteerd op de dag van het event. De eerste resultaten zijn bekend, De Drie Gezusters heeft bijvoorbeeld al 12 mensen aangenomen!

Join the Family gaat door met campagne voor horeca

Krista Lanning van Werk in Zicht: “We zien dat laagdrempelig solliciteren écht iets oplevert. Daarom willen we dit graag doorzetten. De 40 deelnemende bedrijven hebben inmiddels de sollicitatieboxen en bierviltjes in de zaak staan, om ook daar gebruik te maken van deze nieuwe manier van solliciteren.”

“Laagdrempelig solliciteren is natuurlijk niet de enige weg naar Rome in het groeiende personeelstekort dat we zien ontstaan in de horeca. We zullen ook samen met werkgevers moeten nadenken over het aantrekkelijk maken van de horeca als werkgever. Denk aan salaris, doorgroeimogelijkheden en vaste contracten. Goed werkgeverschap is een van de vervolgstappen die in deze nieuwe samenwerking binnen jointhefamily.nu hoog op de agenda staat.”

Reactie van bezoeker

“Ik vond het een mooi georganiseerd event. Ik heb leuke vacatures gezien en meerdere sollicitaties verricht. De meeste bedrijven ben ik al mee in contact, ondanks mijn vakantie vorige week. Ik ga een dag meelopen, heb sollicitatiegesprekken gepland staan en nog een terugbelverzoek. Ik vond zelf de stand van Doppio heel erg leuk. Ik hoop dat ik in mijn volgende baan nog meer zal leren over het zetten van goede koffie. Dit heeft mijn interesse gewekt.”

Geïnteresseerde werkgevers kunnen zich aansluiten op de horeca-actie door zich aan te melden op www.jointhefamily.nu, waarna ze de sollicitatiebox en bierviltjes ontvangen.

Barometer Horeca

UWV heeft een barometer gemaakt met daarin de laatste ontwikkelingen in de sector. In de barometer staan bijvoorbeeld WW-cijfers, de ontwikkeling van het aantal vacatures en de verwachtingen van de ondernemers in de sector.

© Werk in Zicht 2024 Privacy statement | Inloggen
Webontwikkeling door Convident